3d geprinte scharnieren en handvaten voor in de camper

3d geprinte scharnieren en handvaten voor onze buscamper

Did you like this article?

Iedereen die een buscamper, caravan of een grote camper heeft kent het wel, soms breekt er iets af, zoals een handvat of een scharnier. Dan ga je op zoek naar een vervangend onderdeel, dat kan een behoorlijke zoektocht zijn. Zeker als je al een iets ouder model hebt zijn onderdelen vaak niet meer verkrijgbaar. Dan biedt een 3d geprint onderdeel uitkomst.

Maar ook als je zoals wij zelf je camper helemaal bouwt, dan wil je weleens iets anders dan wat standaard verkrijgbaar is. Het keukenblok hebben we zelf ontworpen voor onze Iveco Daily. We wilden graag zelf de indeling van de kastjes bepalen. En aangezien we toch lekker bezig waren hebben het design van de scharnieren en handvaten ook zelf gecreëerd. We hebben een 3d printer in huis, dat is een Ultimaker 2, daarmee hebben we de scharnieren en slotjes zelf geprint in de kleuren die wij mooi vinden. Wellicht dat we over een tijdje toch besluiten om voor een andere kleurstelling te kiezen. En, jawel dat kan makkelijk, want we hebben de 3d tekeningen zelf gemaakt en bewaard.

Kijk dat is het voordeel van het zelf maken en doen. Wist je dat er ook houten handvaten geprint kunnen worden? Zelfs als je dat zou willen kunnen van metaal geprint worden. Maar ja daar heb je dan weer een andere 3d printer voor nodig. Er zitten nog meer 3d geprinte onderdelen in onze zelfbouw camper. Dat zullen we tzt uiteraard ook op deze site delen. Bekijk hieronder de video.

error: Content is protected !!