Sierkussen zonder rits

Een sierkussen zonder rits maken

Did you like this article?

Dit is het makkelijkste en snelste kussen dat je zelf kan maken. Je gaat namelijk naar bijvoorbeeld Ikea. Daar koop je een binnenkussen van 50×50 cm voor ongeveer twee Euro. Fijne bijkomstigheid je kan gelijk ontbijten.

Vervolgens knip je een mal van 42×42 cm. Om ezelsoren te voorkomen, althans ik vind het lelijk als er van die scherpe punten aan een sierkussen zitten. Een klein beetje aandacht voor een snel gemaakt kussen mag ook wel. Om die punten dus te voorkomen, knip je vanaf 6 cm uit de hoek naar 1 cm schuin af. Aan alle kanten.

De mal leg je op de achterkant van de stof. Neem de omtrek over, knip uit en zet een streepje waar je wil dat de onderkant is. Geef aan beide kanten een knipje. Ertussen blijft de opening om het binnenkussen in te doen. Locken of zigzaggen doen we dit keer niet. Het is een makkelijk en snel kussen had ik beloofd.

Hecht aan en af bij het knipje, stik rondom op 1 cm van de rand. Als je aangekomen bent bij het andere streepje, hecht je weer aan en af. Zo nu hup het hoesje omkeren. De puntjes goed naar buiten drukken. Het binnenkussen erin.

De opening kan je met spelden bijeen houden. Terug naar de naaimachine en stikken maar.

En daar is ie dan, een eenvoudig en snel gemaakt sierkussen zonder rits.

Rechtonderin de video kan je de ondertiteling aanzetten voor uitleg.

error: Content is protected !!