Leren baret Norn

Deze eigenzinnige, modieuze maar ook stijlvolle baret is ontworpen in het atelier van Stof en Steen en wordt in Nederland geproduceerd. De baret die de naam NORN draagt is vervaardigd van echt rundleer. De baret is verkrijgbaar in de kleuren Okergeel, Bordeauxrood, Grijsgroen en Roestbruin. De baret is verkrijgbaar via Bol.com

De pet wordt aangeboden in de maten 54 tot en met 60. De baret bestaat uit acht panelen vintage-look rundleder met een ruige uitstraling en prachtig doorgestikte naden. De baret kan naar eigen smaak op veel manieren gedragen worden, bijvoorbeeld schuin opzij, naar voren of achterstevoren.

Het rundleer is speciaal bewerkt om er een stoere vintage-uitstraling aan te geven. Het leer heeft een dikte van ongeveer 0.7 mm waardoor de baret licht van gewicht is gebleven en een hoog draagcomfort heeft. De binnenvoering van de baret is van zuiver olijfgroen katoen dat met de hand gekleurd is om ook aan de binnenzijde de vintage-uitstraling voort te zetten. De afwerking van de baret is voltooid met een gun-metal dop aan de bovenzijde.

Ondanks het lage gewicht is de baret buitengewoon sterk en bestand tegen intensief buitengebruik in alle weersomstandigheden. Dit ledertype is wel wat gevoeliger voor daglicht en we hebben het leder daarom voorbehandeld met een waterafstotend en UV bestendig protectiemiddel. De baret is niet wasbaar. Als u het leder van de baret toch wilt reinigen kan dat met wat warm water en een zachte doek. Wij adviseren om het leder regelmatig in te spuiten met een UV protector. Wij gebruiken de leder protector van https://www.colourlock.nl/leder-protector.html

De baret is niet alleen in trek bij vrouwen, ook bij veel mannen is hij populair en wordt daarom als unisex aangeboden. Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd op een halve centimeter boven je oren zo precies mogelijk op. Staat de maat niet tussen ons assortiment? Geen probleem, stuur ons een E-mailbericht met de gewenste maat en wij maken de baret op maat zonder bijkomende extra kosten. Het email adres is info@stofensteen.com.