Les 2 De oude bekleding van de zitting verwijderen

Les 2 De bekleding van de zitting verwijderen

5/5 - (1) stemmen

Probeer zoveel als mogelijk de oude bekleding en de nietjes te verwijderen. Ja ik weet het, er zitten heel veel nietjes of soms spijkertjes in de bank. Als je het niet doet, dan heb je kans dat als je de nieuwe bekleding wil bevestigen dat de nieuwe nietjes tegen de oude botsen. Dat werkt super irritant. Zitten er spijkertjes in? Dan kan je ookk een koevoetje gebruiken. Soms werkt dat fijner dan een nietenwipper. Voor je eigen veiligheid, trek handschoenen aan, zet een stofmasker op want het kan heel smerig en stoffig zijn. Verder is een veiligheidsbril een goede keuze. Een nietje zal maar net afbreken en in je oog terecht komen. Dat zou je toch niet willen.

Het schuimrubber voor deze bank wordt ook vervangen. Deze is opgebouwd uit twee lagen. Zelf gebruik ik altijd één laag SG 40 stevige kwaliteit. Als je niet weet hoe dik het schuim moet zijn en je wilt exact hetzelfde als wat er op zat, dan kan je dat zien door er een flinke hap uit te nemen. Niet zelf eruitbijten…. gewoon je oude schaar gebruiken. Liefst niet je stofschaar want die wordt nogal bot van schuimrubber. Doordat de randen vaak versleten zijn en dus veel dunner, kan je het beste iets verderop meten.

Verder wordt de hele bank in kaalgemaakt zodat we met een schone lei kunnen beginnen. Ook het jute wordt verwijdert. Nou jute is er in een aantal gewichten. Sommige zijn heel losjes geweven, daar heb je niet zo veel aan. Gebruik een wat vaster geweven en dus dikkere soort. Anders is het binnen no time kapot en is je werk voor niets geweest.

De ondertiteling kan je aan en uitzetten met het wieltje rechtsonder in de video.

error: Content is protected !!