Les 2. Veiligheid

Het lijkt allemaal heel logisch om je zelf te berschermen tijdens het werken met gereedschappen. Maar toch zie ik in de praktijk en ook in andere tutorials dat men vaak een ring, armband of een ketting draagt. Denk je eens in wat er kan gebeuren als je met een nietenwipper en sloophamer de oude bekleding aan het verwijderen bent en je slaat op je vinger. Deze kan wel eens dik worden en als je dan een ring om hebt, dan kan dat behoorlijk pijnlijk zijn. Of je blijft met je armband achter de nieuwe lederen bekleding haken met als gevolg een kras op het leer.

Of als je bijvoorbeeld met je polyetherzaag schuimrubber aan het zagen bent en je ketting hangt in de weg. En pas op met lang haar, draag het in een staart of iets dergelijks. Je moet er niet aan denken dat je haren om je accuschroef machine heen draaien.

Als je de oude bekleding gaat verwijderen  zijn een beschermingsbril, stofmasker  en handschoenen echt geen overbodige luxe. Het schuimrubber is vaak helemaal verkruimeld en dat is geen pretje om in te ademen.

Afijn, je zult wel merken dat als je aan de slag gaat met bijvoorbeeld een stoel, dat je soms de moeilijkste houdingen aan moet nemen om goed te kunnen werken.  En je komt ook de vieste zaken tegen. (ik zal je de details besparen) Dus leer je zelf van het begin af aan, alle sieraden af te doen. Zoveel mogelijk handschoenen, beschermingsbril en stofmasker te dragen.