Scherpe schenen

Hier lees je verhaaldeel nummer 4 uit het E-book In de tent gelokt met 27 korte kampeer verhalen. Of nog leuker, je kan er ook naar luisteren via onderstaande link.

Het complete E-book kan je bestellen in onze webshop Winkel

Scherpe Schenen

Waarom weet ik niet, maar het is het modebeeld van vandaag de dag. Ook op de camping, of wellicht beter gezegd, juist op de camping. Je bent lekker op vakantie en het is over het algemeen mooi weer. Dan wil je als vrouw een korte broek aan, of zoals sommige een rok of jurkje. Tot zover geen probleem. Behalve dat ik met enige regelmaat dames zie met witte broeken of rokken. Het is mij een raadsel hoe deze wit blijven op een camping. Je ziet ze fietsen, lopen, afwassen, allemaal in het wit. Mij lukt het niet eens om iets wits schoon te houden totdat ik de rits dicht heb.

Een ander iets is dat deze dames allemaal keurig gelakte nagels hebben. De make-up is smetteloos aangebracht, geen haartje op de bovenlip. En de wenkbrauwen keurig in een lijn. Wat betreft de nagellak,  daar heb ik van gezien dat ze handschoenen dragen bij het afwassen. Als ik een haakje aan mijn nagel heb, dan moet ik eerst een uur op zoek naar een nagelvijl. Geen idee waar ik die heb gelaten natuurlijk. De blouses zijn allemaal kreukvrij. Hoe doen ze dat in hemelsnaam op een camping? Bij mij krullen de kragen altijd om en als er zakjes op zitten blijven de flapjes meestal omhoog staan, al heb ik thuis alles keurig gestreken.

Maar het begint eigenlijk al voordat ik aangekleed ben of aan nagellak kan denken. Het is tegenwoordig niet alleen wenselijk maar meer een ‘must’: gladde benen. Thuis lukt het allemaal wel redelijk. Maar nu in een douche op de camping, waar het licht niet bepaald straalt, er geen plankjes of wat anders beschikbaar is. Om geen zwemmers eczeem of iets dergelijks te krijgen ben je aan jezelf verplicht om badslippers te dragen tijdens het douchen. Als je een douche treft met drukknoppen is het niet echt een optie om een ontharingscrème te gebruiken. Die moet je een aantal minuten in laten trekken. Mij lukt dat niet, zonder de muren ook onder te kliederen. Dus dan maar het scheermes. En daar gaat het fout. Je ziet geen hand voor ogen, je kan moeilijk grip krijgen in je badslippers, want je voeten schieten er nog wel eens door zodat je met je tenen vooralsnog de vloer raakt. Ik draag deze vakantie dan ook geen korte broek meer. Het bleef maar bloeden vanaf onder mijn knie tot zo beetje halverwege mijn scheenbeen. Aan een bikini moet ik al helemaal niet denken.

Mijn man had medelijden en heeft een kadootje voor me gekocht. “Voor mijn scherpe schenen” zei hij er nog bij. In de beschrijving stond dat het even pijnlijk kon zijn als je de epilady voor de eerste keer te gebruikt. Daarna zou het beter worden. Ik heb nog nooit zo’n gemeen rot presentje gekregen. Vandaag heb ik zonder het aan hem te vertellen, zijn scheerapparaat verwisseld met het mijne.