3d geprinte sjablonen voor capitonneren

9.95

3d Geprinte sjablonen om te leren capitonneren.

Artikelnummer: 7108443592519 Categorie:
4.7/5 - (3) stemmen

3d geprinte sjablonen voor capitonneren

We hebben deze sjablonen ontworpen en 3d geprint om als oefen voorbeeld te dienen om bijvoorbeeld een gecapitonneerd hoofdbord te kunnen maken.  Ieder project heeft zijn eigen afmetingen.  Als je een groot  hoofdbord voor je bed wil maken dan is het misschien mooier om de capitons groter te maken. Maar als je een klein poefje wil maken dan zijn kleinere capitons weer beter. Hieronder in iedergeval een video tutorial hoe je een patroon van capitons naait en deze op een paneel bevestigd. Het voordeel van het eerst naaien van het patroon is dat alle capitons er hetzelfde uitzien en de plooien allemaal even groot. De mallen zijn er ter ondersteuning zodat je een idee hebt waar en hoe te beginnen. Veel plezier met leren capitonneren. Je kan ook leren capitonneren zonder eerst het patroon te naaien. Daar hebben we een E-book voor, deze is ook in onze webshop verkrijgbaar. E-book Leren Capitonneren

Materiaal informatie

Het materiaal c.q. filament is Ngen kleuren zijn : Zilvergrijs en Rood. voor de aftekening van je capitons op de stof en de tekening op het hout gebruik je de zilvergrijze mal. En voor de aftekening op je stof om de capitons in een boog te naaien gebruik je de rode mal. Afmetingen van de mallen zijn als volgt: Zilvergrijs buitenmaten voor de stof 20×15 cm en binnenmaten voor je afekening op bijv het hout en schuim 18x12cm. De rode mal is 20×15, waarbij er een boog van 4 mm afgesneden is, zodat je de stof kan aftekenen en op de afgetekende lijnen de vorm kan naaien.

Waarom zou je een sjabloon voor capitoneren gebruiken?

Met deze 3d geprinte sjablonen heb je in iedergeval een houvast hoe je kan beginnen. Zo krijg je meer feeling met het project waarmee je wil beginnen of al begonnen bent. Zoals al eerder geschreven, je hoeft de capitons niet te naaien, je kun ook direct een ruitpatroon vormen en de stof naar binnen vouwen. Maar als je door de mallen leert begrijpen hoe de vormen werken, dan werkt dat echt in je voordeel. Zo zal je sneller in staat zijn om de methode zonder de capitons te stikken toe te passen. Het is vooral oefenen, oefenen en oefenen.

Let wel op de hoogte en de hardheid van je schuimrubber en de rek in je stof, dit bepaald uiteindelijk hoe groot het verschil is tussen de stofmal van het caption en de tekening op het hout of schuim.

De 3d geprinte mallen worden samen als set verzonden via PostNL als brievenbuspakketje met Track en Trace. De kosten zijn 9,95 Euro incl. BTW, plus 4,85 Euro verzendkosten.

We hebben ook gratis tekeningen beschikbaar in onze webshop, zodat je de sjablonen zelf kunt printen. Ook hebben we al meerdere een video’s gemaakt op ons youtube kanaal over capitonneren. De Nederlandse ondertiteling kan je onderin de video aan en uitzetten.

Hoe de 3d geprinte sjablonen voor capitonneren werken zie je hieronder in de video.

 

Andere suggesties…

error: Content is protected !!